Tilbake til alle arrangementer

Kikis budservice

  • Verdensteatret 93 Storgata Tromsø, Troms, 9008 Norway (kart)

I denne perlen av en film, regissert av Hayao Miyazaki, følger vi den unge heksen Kiki som flytter hjemmefra for første gang. Hun slår seg ned i en sjarmerende by ved sjøen (en blanding av Stockholms arkitektur og en italiensk kystby) for å trene til å bli heks og finne sin plass i verden. Helt alene med kun sin katt Jiji, som for øvrig snakker flytende japansk, må Kiki navigere gjennom den moderne verdens utfordringer mens hun starter sin egen budtjeneste på sopelime.

Kikis eventyr utfolder seg på en subtil og engasjerende måte, hvor det overnaturlige veves sømløst inn i hverdagslivet. Miyazakis håndverk og oppmerksomhet til detaljer skaper en levende verden som eksisterer lenge etter at den har forlatt lerretet. Joe Hisaishis fantastiske, livlige musikk, sammen med to oppriktige bangers av Yumi Arai, gir også filmen rett og slett en god vibe. Kikis budservice fanger essensen av å vokse opp og å gå sin egen vei, og ender opp som en rørende fremstilling av friheten og fryktene som følger med å finne sin plass i den store verden.

You’d think they’d never seen a girl and a cat on a broom before.

KIKIS BUDSERVICE
MAJO NO TAKKYÛBIN
Japan 1989
Regi: Hayao Miyazaki
Medv: Mika Doi, Rei Sakuma, Yuriko Fuchizaki
Spilletid: 103 min
Språk: Japansk (engelsk tekst)
Aldersgrense: Tillatt for alle
Omtale: Sondre Sætaberget

Trivia:
Miyazaki hadde tidligere ansvaret for en anime-adapsjon av Pippi Langstrømpe, som endte opp med å aldri bli fullført. Ryktene sier at han hentet inspirasjon fra denne til Kikis budservice.

Tidligere arrangement: 14. september
Det begyndte i Paris
Senere arrangement: 21. september
The Eternal Memory