Tilbake til alle arrangementer

Shaolin Soccer (på Blårock)

  • Blårock Café 14 Strandgata Tromsø, Troms, 9008 Norway (kart)

«Golden Leg» Fung er en tidligere fotballstjerne som inngår et veddemål med lagkameraten sin, Hung, og får foten sin knekt. Tjue år senere spør han Hung om å få trene fotballaget hans, men får bare hån som svar. Han drikker bort sorgene sine på gata, og der møter han en gammel kung fu-mester som ser den enestående kraften i beinet hans. Fung tilbyr å trene ham og ber hans brødre, tidligere shaolinmestere, om å bli med på laget for å vinne over Hungs lag.

Shaolin Soccer er regissør og hovedrolleinnehaver Stephen Chows første internasjonale hit som regissør. Den håvet inn over 50 millioner dollar, vant en god del priser, blant annet beste film, regissør og hovedrolle på the 21st Hong Kong Film Awards. Filmen fikk skryt av kritikerne, noe som oppsummeres godt hos Tomatometer: «The plot is utterly ridiculous, and the soccer in the movie is unlike any ever played anywhere on Earth, but watching Shaolin Soccer, you will probably find it impossible to care.»

Filmen inneholder hysteriske actionsekvenser, teit humor, cheesy romanse og masse fotball. Den er veldig preget av sin tid, den er surrealistisk, men den har en veldig personlig sjarm. Den er slett ikke sømløs, men den er sånn en herlig, rar reise at man ikke klarer å gjøre noe annet enn å smile.

Visningen krever ikke medlemskap og er gratis for alle.
Medlemmer av Tromsø Filmklubb får 20% rabatt på mat og studentpriser på drikke hele visningskvelden.

I’m not here to fight. I’m here to play soccer!

SHAOLIN SOCCER
SIU LAM JUK KAU
Hong Kong 2001
Regi: Stephen Chow
Medv: Stephen Chow, Zhao Wei, Ng Man-tat, Patrick Tse, Danny Chan Kwok-kwan
Spilletid: 113 min
Språk: Kantonesisk, Mandarin (engelsk tekst)
Aldersgrense: 15 år
Omtale: Atle Ferdinand Måseide

Trivia:
Keeperen, Lightning Hand, er basert på Bruce Lee. Grunnen til at han får bruke den ikoniske gule dressen er fordi keeperen «får bruke en spesiell drakt».

Tidligere arrangement: 19. august
Scott Pilgrim vs. The World (Gratis visning på Driv)
Senere arrangement: 29. august
Film- og TV-quiz