Tilbake til alle arrangementer

Hjelp vi er i popbransjen (på Blårock)

  • Blårock Café 14 Strandgata Tromsø, Troms, 9008 Norway (kart)

Hjelp vi er i popbransjen er en amerikansk komedie fra 1984 som parodierer rockumentary-sjangeren ved å følge det fiktive heavy metal-bandet «Spinal Tap». Vi følger bandets turbulente USA-turné hvor de promoterer albumet «Smell the Glove». Til tross for en lovende start går det fort galt: avlyste konserter, kontrovers rundt albumcoveret, labert billettsalg og tekniske feil. De interne konfliktene blusser opp mens bandet må spille på stadig mindre scener. Når de treffer bunnen, oppdager bandet uventet suksess i Japan med sangen «Sex Farm», og karrieren deres får et nytt liv.

Filmen var Rob Reiners regidebut, og han spiller rollen som Marty DiBergi, regissøren av dokumentaren om bandet. Reiner og skuespillerne improviserte mye av dialogen, og deres uttrykksløse reaksjoner bidro til at filmen ble en kultklassiker som inspirerte flere dokumentarparodier. Skuespillerne gjør en fantastisk jobb med å skape og skildre karakterer som er tåpelige, klisjéfylte, og likevel sjarmerende. Dette er en tidløs komedie, og hvis du ikke visste at dette var en fiktiv dokumentar, kunne du lett tro at alt var ekte.

Visningen krever ikke medlemskap og er gratis for alle.

I’m really influenced by Mozart and Bach. This piece is called ‘Lick My Love Pump’.

HJELP VI ER I POPBRANSJEN
THIS IS SPINAL TAP
USA 1984
Regi: Rob Reiner
Medv: Rob Reiner, Michael McKean, Christopher Guest, Harry Shearer
Spilletid: 82 min
Språk: Engelsk (norsk tekst)
Aldersgrense: 12 år
Omtale: Helene Kvam Rognlid

Trivia:
Skuespillerne ville gi bandet et ekte heavy metal-utseende. Da de ble intervjuet av talkshow-verten Joe Franklin i 1984, skjønte han ikke at bandet var en parodi.

Tidligere arrangement: 4. desember
Tre nøtter til Askepott