Tilbake til alle arrangementer

Farha

  • Verdensteatret 93 Storgata Tromsø, Troms, 9008 Norway (kart)

Farha, en ung jente fra Palestina, drømmer om en fremtid på skolebenken. Før Farhas venns bryllup settes hennes drømmer og liv i fare av militante sionister. Året er 1948, og Farha og hennes familie er midt i «Nakba»: Katastrofen. For å redde sin datter, låses Farha inn i et skap av faren sin, hvor hun opplever mer enn noen 14-åring skal.

Farha, basert på virkelige historier gjenfortalt av overlevende fra Katastrofen i 1948. Og via de dyktige regissørhendene til Darin Sallam får vi et helt unikt og klaustrofobisk innblikk i hvordan Nakbaen og folkene som levde i Palestinske områder ble offer for Israels opprinnelse. Sallam har både skrevet og regissert filmen, som helt klart er en veldig emosjonell film for henne som har familie som opplevde Katastrofen.

Filmen har fått god omtale fra mange hold, blant annet fra Asia Pacific Screen Award og den var Jordans Oscar-kandidat til beste internasjonale film. Filmen får også mye skryt fra medier verden rundt for å vise Israels dannelse på en ny og brutal måte.

Filmen vises i samarbeid med Palestinakomiteen i Tromsø.

When I finish my studies in the city, I want to become a teacher.

FARHA
FARHA
Jordan 2021
Regi: Darin J. Sallam
Medv: Karam Taher, Ashraf Barhom, Ali Suliman
Spilletid: 92 min
Språk: Arabisk (engelsk tekst)
Aldersgrense: 15 år
Omtale: Anders Ingebrigtsen

Trivia:
Etter å ha laget flere kortfilmer om Israel/Palestina er dette Sallam’s første full-lengde film

Tidligere arrangement: 16. november
Portrett av en kvinne i flammer
Senere arrangement: 23. november
5 Broken Cameras