Tilbake til alle arrangementer

Portrett av en kvinne i flammer

  • Verdensteatret 93 Storgata Tromsø, Troms, 9008 Norway (kart)

Kunstneren Marianne (Noémi Merlant) ankommer en forblåst øy utenfor kysten av Bretagne på slutten av 1700-tallet. Hun har fått i oppdrag å male et portrett av adelskvinnen Héloïse (Adèle Haenel), som skal sendes til hennes vordende ektemann i Milano, en mann hun aldri har møtt. Flere har forsøkt å male henne før, men som eneste middel til protest mot et arrangert ekteskap nekter Héloïse å posere. Marianne må derfor gi seg ut for å være en tjenestepike og følgesvenn, observere henne i skjul og male portrettet hennes om natten etter hukommelsen. Mens Marianne utfører sitt hemmelige oppdrag, oppstår en dyp intimitet og en lidenskapelig tiltrekning mellom de to kvinnene. Dette resulterer i en vakker og gripende fortelling om utforsking av forbudt kjærlighet, frihet og kunstens kraft.

Portrett av en kvinne i flammer er regissert av den kritikerroste regissøren Céline Sciamma, som tidligere har gjort nærgående og interessante skildringer av kvinners liv i filmer som Tomboy (2011), Girlhood (2014) og Lille mamma (2021). Portrett av en kvinne i flammer har mottatt bred anerkjennelse verden rundt for sin emosjonelle dybde og visuelle skjønnhet, og ble belønnet med prisen for beste manus ved filmfestivalen i Cannes i 2019.

Filmen vises i samarbeid med Arctic Pride.

When you’re observing me, who do you think I’m observing?

PORTRETT AV EN KVINNE I FLAMMER
PORTRAIT DE LA JEUNE FILLE EN FEU
Frankrike 2019
Regi: Céline Sciamma
Medv: Noémi Merlant, Adèle Haenel, Luàna Bajrami
Spilletid: 120 min
Språk: Fransk (engelsk tekst)
Aldersgrense: Tillatt for alle
Omtale: Ellen Charlotte Sørheim

Trivia:
Rollen som Héloïse ble skrevet med Adèle Haenel i tankene. Hun og regissør Céline Sciamma hadde på den tiden et romantisk forhold.

Tidligere arrangement: 15. november
Moulin Rouge! Singalong! (på Amtmandens)
Senere arrangement: 20. november
Farha