Tilbake til alle arrangementer

Skal dere gå allerede?

  • Verdensteatret 93 Storgata Tromsø, Troms, 9008 Norway (kart)

Elins far kjøper en leilighet til henne for å få barnevernet av nakken, men den trenger sårt et strøk med maling, og vel så det. Svenske Mattias og tromsøværingen Raymond får oppdraget å fikse opp leiligheten, selv bor de i en Volkswagen. Det blir snart klart at Elin har bruk for mer enn bare hjelp med leiligheten. Sammen med danselæreren Cheila blir den lille gjengen som en utvidet familie på rett sted til rett tid. Men Elin har en tøff fortid som fortsatt henger igjen. Klarer hun å starte på nytt med de nye vennene sine?

I Skal dere gå allerede? går Mona J. Hoel tilbake til sine røtter som den eneste norske Dogme-95-filmskaperen. Ikke bare er filmen satt til midten av 2000-tallet, men den er også skutt håndholdt på et billig digitalkamera, som gir filmen et lo-fi nærvær som speiler både tiden og de ukompliserte, men stadig komplekse menneskene i filmen. Den tilsynelatende lave produksjonsverdien fratar ikke filmen kvalitet, men tilfører et ekstra lag med stemning, tidskoloritt og autentisitet, i hvordan den framstiller en fortelling fra en tid som kanskje ikke var enklere, men hvor avstanden mellom genuin menneskelig samhandling framstår kortere. Skal dere gå allerede? er en herlig, norsk og sosialrealistisk feel-good, som byr på nostalgi og munter melankoli i likt monn.

Til visningen er vi så heldige å få besøk av regissør Mona J. Hoel som skal ha en samtale med våre venner i podcasten Norsk kultfilm.

’Nuss nuss glad i deg,’ også har hun ikke tid til å snakke med meg engang.

SKAL DERE GÅ ALLEREDE?
SKAL DERE GÅ ALLEREDE?
Norge 2019
Regi: Mona J. Hoel
Medv: Nicole Madeleine Aurdahl, Mattias Cantzler, Raymond Lorentzen, Kjersti Holmen
Spilletid: 87 min
Språk: Norsk (engelsk tekst)
Aldersgrense: 9 år
Omtale: William S. Mørch

Trivia:
Filmen ble innspilt i 2006, men på grunn av sykdom ble filmen først ferdigstilt i 2019, og ble deretter vist på kino under pandemisommeren i 2020.

Tidligere arrangement: 26. september
Film- og TV-quiz: Norsk film spesial
Senere arrangement: 2. oktober
Og mora di også