Tilbake til alle arrangementer

WarGames

  • Verdensteatret 93 Storgata Tromsø, Troms, 9008 Norway (kart)

I denne hacker-klassikeren fra 1983 gestalter en ung Matthew Broderick high schooleren David Lightman som er kvikk i replikken, kanskje litt lat, men viktigst av alt: en ekspert når det kommer til datamaskiner. En dag hacker Lightman seg inn på det han tror er et nytt krigsspill, men det viser seg at han i stedet har koblet seg opp på USAs nasjonale forsvarssystem. Uvitende om hvilke konsekvenser dette «spillet» har for virkeligheten, iverksetter han et atomangrep fra Sovjetunionen mot USA, noe som framstår som et helt reelt angrep for det amerikanske forsvaret. Plutselig blir det som startet som uskyldig spilleglede en kamp mot klokka for å forhindre tredje verdenskrig!

WarGames er en av de første store Hollywood-filmene som handler om hacking, og ble godt mottatt av både publikum og kritikere. Dagen etter kinopremieren så president Ronald Reagan filmen, noe som etter hvert førte til «The Computer Fraud and Abuse Act» i 1984. Dette ble den første handlingen fra en amerikansk president som satte fokus på IT-sikkerhet.

Vi gleder oss til å starte semesteret med et ordentlig retro-smell, med denne filmen som passer perfekt for de som ikke får nok av cornye teknologi-thrillere, eller for alle som bare vil se en god film!

Is this a game or is it real?

WARGAMES
WARGAMES
USA 1983
Regi: John Badham
Medv: Matthew Broderick, Ally Sheedy, John Wood
Spilletid: 114 min
Språk: Engelsk (norsk tekst)
Aldersgrense: 12 år
Omtale: Lars Birgitsønn Vik

Trivia:
Dette er den første filmen hvor databegrepet «firewall» blir brukt.

Tidligere arrangement: 6. september
Whip It (på Storgata Camping)
Senere arrangement: 12. september
Film- og TV-quiz