Tilbake til alle arrangementer

Ambulansen

  • Verdensteatret 93 Storgata Tromsø, Troms, 9008 Norway (kart)

I dokumentarfilmen Ambulansen følger filmskaperen Mohamed Jabaly palestinske ambulansearbeidere under krigen mellom Israel og Gaza i 2014. Gjennom Jabaly får vi en unik innsikt i menneskene som risikerer alt for å redde liv. Filmen viser en side av krigen som ofte overses, og gir en dypere forståelse av de daglige realitetene på bakken.

Mens mange unge drømmer om å forlate Gaza, ønsker Mohamed å hjelpe. Da en ny israelsk offensiv startet i juli 2014, sluttet han seg til et ambulansemannskap for å dokumentere krigen. Gjennom filmen utvikles et sterkt bånd mellom Mohamed og hans kolleger, noe som gir den brutale krigen en menneskelig dimensjon.

Filmens visuelle stil veksler mellom rå håndholdte opptak fra innsiden av ambulansen og mer reflekterende øyeblikk med teamet i rolige stunder. Denne blandingen gir seerne en sterk opplevelse av både kaoset og menneskeligheten i krigens midte. Ambulansen er en gripende og viktig dokumentar som belyser krigens realiteter og menneskene som prøver å holde håpet levende i en svært vanskelig tid.

NB: Vi advarer mot sterke scener.

I’ve really had enough. We’re tired of everything.

AMBULANSEN
AMBULANCE
Palestina/Norge 2016
Regi: Mohamed Jabaly
Medv: Mohamed Jabaly
Spilletid: 80 min
Språk: Arabisk (engelsk tekst)
Aldersgrense: 18 år
Omtale: Kjetil Almås

Trivia:
Ambulansen hadde sin internasjonale premiere på Sheffield Docs og ble vist ved flere festivaler både i Norge og internasjonalt, samt vunnet flere priser.

Tidligere arrangement: 6. november
Gud griper inn