Tilbake til alle arrangementer

The Water of Life (på Amtmandens)

  • Amtmandens 83 Grønnegata Tromsø, Troms, 9008 Norway (kart)

The Water of Life er en reinspikka whisky-dokumentar. Opplev håndverkere, kjemikere og opprørere som ledet den kreative revolusjonen og forvandlet den stillestående skotske whiskyindustrien på 1980-tallet. Denne kjærlighetserklæringen til whisky – filmet over to år i seks land på tre kontinenter – tar deg med på en inspirerende reise som hyller både tradisjon og innovasjon.

Dokumentaren fokuserer på gjenfødelsen av destilleriet Bruichladdich på Islay, en øy utenfor Skottlands vestkyst som er kjent for sin whisky. Den skildrer utfordringene bransjen sto overfor under bransjens gjenoppblomstring, samt dagens utfordringer i et evig foranderlig marked.

Regissør Greg Swartz dykker ned i historien, menneskene og prosessen bak single malt whisky. Dokumentaren tar deg med bak kulissene i whiskyverdenen, og er en underholdende og lærerik filmopplevelse som bringer skotsk whisky til liv som aldri før. Enten du er en erfaren whiskykjenner eller en glad amatør, denne filmen vil fenge deg. Så len deg tilbake og nyt filmen med noe spennende i glasset.

Filmen vises i samarbeid med Norsk Maltwhiskylag - Tromsø.

Wow. Unbelievable. Absolutely beautiful.

THE WATER OF LIFE
THE WATER OF LIFE
USA 2021
Regi: Greg Swartz
Medv: Jim McEwan, Mark Reynier, Billy Walker
Spilletid: 88 min
Språk: Engelsk (engelsk tekst)
Aldersgrense: Tillatt for alle
Omtale: Helene Kvam Rognlid

Trivia
Produksjonsteamet jobber allerede med en oppfølger om uavhengige «whisky bottlers».

Tidligere arrangement: 2. oktober
Og mora di også
Senere arrangement: 4. oktober
Musikkvideo-bonanza på Tøllefsenhjørnet