Tilbake til alle arrangementer

Den fantastiske Mikkel Rev

  • Verdensteatret 93 Storgata Tromsø, Troms, 9008 Norway (kart)

Den fantastiske Mikkel Rev fra 2009 er Wes Andersons første animasjonsfilm, basert på Roald Dahls elskede barnebok fra 1970. I likhet med Andersons live action-spillefilmer er også denne gjennomsyret av den særegne filmatiske stilen han er så kjent for, med bruk av morsomme detaljer, monoton dialog, eksentriske karakterer, fargepalett og symmetri.

Filmen handler om den lure og karismatiske reven Herr Rev (George Clooney), som lever et trygt og idyllisk familieliv sammen med kona, Fru Rev (Meryl Streep), og deres sønn Ask (Jason Schwartzmann). Herr Rev lengter tilbake til sitt tidligere actionfylte liv som hønsetyv, og planlegger dermed et siste «kupp» mot de tre beryktede bøndene Boggis, Bunce og Bean. Dette på tross av at han hadde lovet sin kone å holde seg unna det risikofylte livet som tyv da de startet familie sammen. Hva skal han velge? Nattlige eventyrraid eller det ansvarlige familielivet? Hvor går grensa?

Filmen kan nesten kalles Amerikas «Flåklypa», med store spenningsscener og et utrolig kunstnerisk håndverk bak. Det tok syv måneder å perfeksjonere den første revedukka! Vi får servert en eplesprudlende, imponerende og hjertevarm film som sjarmerer folk i alle aldre.

That was pure wild animal craziness.

DEN FANTASTISKE MIKKEL REV
FANTASTIC MR. FOX
USA 2009
Regi: Wes Anderson
Medv: George Clooney, Meryl Streep, Jason Schwartzman
Spilletid: 87 min
Språk: Engelsk (norsk tekst)
Aldersgrense: 6 år
Omtale: Ellen Charlotte Sørheim

Trivia
Wes Anderson valgte å la skuespillerne spille inn dialogen deres utendørs for å skape større autentisitet rundt de. Stemmeskuespillet ble spilt inn i skogen, på et loft, i en stall og til og med under jorden.

Tidligere arrangement: 12. oktober
Borders
Senere arrangement: 19. oktober
Kaos i landsbyen